چی بخوریم؟ ۰۰۱۱

پست شده در ۲۵ دی ۱۳۹۴ | توسط مونا رضایی

4

چطوری می تونیم یک کیکِ خوشمزه بپزیم؟

اگر اهل پختن کیک و شیرینی در منزل هستید، احتمال زیادی دارد که به مشکلات رایجی مانند ترک خوردن کیک یا چسبناک‌شدن آن بر خورده باشید. نگران نباشید، این اشکالات فقط به شما مربوط نمی‌شود و دامن آشپزهای زیادی را گرفته است. در این یادداشت چی بخوریم، به ۹ مشکل رایج در پخت و پز کیک‌های خانگی و راه‌حل‌های آن می‌پردازیم.

مشکل: «کیک‌های من در قسمت وسط، فوران کرده و تَرَک می‌خورد.»

راه‌حل

معمولا یکی از ۳ عامل زیر باعث بروز این مشکل می‌‌شود. بنابراین به راحتی می‌‌توانید آن را برطرف کنید:

  • دمای فر بیش از اندازه بالاست.
  • بیکینگ‌پودر کیک زیاد است.
  • قالب کیک‌تان به نسبت حجم مخلوط آن، خیلی کوچک است.

مشکل: «مرکز کیک‌های من چسبناک می‌شود.»

راه‌حل

زمان پخت کیک به اتمام نرسیده است و باید کمی بیشتر در فر بماند. از کجا مطمئن شویم که کیک پخته ‌است؟ با فروکردن یک سیخ کوچک یا خلال دندان امتحانش کنید؛ یادتان باشد، خلال‌ دندان باید هم از مرکز کیک و هم کناره‌ها، پاک و پاکیزه بیرون بیاید.

مشکل: «کیک‌های من خیلی نازک و برشته از آب در‌می‌آیند، اما کلاً حالشان خوب است.»

راه حل

قالب کیک کوچکتری انتخاب کنید.

مشکل: «کیک من به اندازه کافی پُف نمی‌کند و حباب‌های بزرگ هوا روی آن درست می‌شود.»

راه‌حل

باید یک یا هردوی این گزینه‌ها را چک کنید:

  • از قبل به اندازه کافی، فر را گرم نمی‌کنید؛ در نتیجه هنگام گذاشتن کیک توی فر، هنوز سرد است و پُف نمی‌کند.
  • بلافاصله بعد از اضافه‌کردن بیکینگ‌پودر به مخلوط و آماده‌شدن آن، کیک را در فر قرار نمی‌دهید. فراموش نکنید که به محض ریختن بیکینگ‌پودر داخل مواد تَر، فعالیت حجم‌دادن شروع می‌شود؛ پس باید بجنبید!

مشکل: « وسط کیک‌های من فرو می‌رود»

راه‌حل

معمولاً یکی از ۳ عامل زیر باعث ایجاد چنین مشکلی می‌شود:

  • درِ فر را قبل از زمان مجاز باز می‌کنید. زمان مجاز برای بازشدن درِ فر، پس از گذشت حداقل نیمی از مدت کل طبخ است. مثلاً اگر ۵۰ دقیقه لازم است تا کیک شما کاملاً بپزد، حداقل در ۲۵ دقیقه ابتدایی به هیچ‌وجه درِ فر نباید بازشود. به خاطر داشته باشید که ورود هوای سرد، فرایند پُف‌کردن کیک را متوقف می‌کند.
  • وقتی مخلوط کیک را آماده می‌کنید، آن را بلافاصله داخل فر نمی‌گذارید.
  • بیکینگ‌پودرِ زیادی داخل مخلوط می‌ریزید.

۰۰۱۲

مشکل: «کناره‌های کیک من خشک می‌شوند یا می‌سوزند.»

راه‌حل

احتمالاً یک/ چند اتفاق زیر می‌افتد:

  • قالب را با کره یا روغن بیش از اندازه چرب می‌کنید و اضافه روغن را هم نمی‌گیرید.
  • قبل از ریختن مخلوط، قالب را به خوبی چرب نمی‌کنید و/یا کاملاً با کاغذ روغنی نمی‌پوشانید.
  • کیک را بیش از حد نیاز می‌پزید.
  • از روغنی استفاده می‌کنید که برای پخت کیک مناسب نیست.

مشکل: «چرا کیک من خیلی سفت است؟!»

راه‌حل

  • به اندازه کافی مخلوط کیک را هم بزنید. با «هم زدن»، به کیکتان هوا اضافه می‌کنید.
  • تخم‌مرغ‌ها را به اندازه کافی هم بزنید. اگر از همزن برقی استفاده می‌کنید، زمان مناسب حدود ۴ تا ۵ دقیقه است.
  • اندازه بیکینگ‌پودر را چک‌کنید؛ احتمال دارد کم ریخته باشید.

مشکل: «کیک بعد از پختن، از لبه‌های قالب سرازیر می‌شود.»

راه‌حل

قالب کیک را بزرگتر بگیرید. به اندازه‌ای که در دستور کیک به آن اشاره شده، دقت کنید. اگر قالب دیگری ندارید، اندازه مواد و زمان پخت را به طور متناسب کاهش دهید. مقدار مجاز مخلوط برای هر قالب، سه‌چهارم حجم آن است.

مشکل: «روی کیک من همیشه می‌سوزد، ولی وسط آن نپخته می‌ماند.»

راه‌حل

قالب کیک‌تان کوچک است، باید آن را بزرگتر انتخاب کنید.

 

همان‌طور که اشاره شد، این اتفاقات کاملاً عادی و رایج هستند. بنابراین اگر به خاطر هرکدام از این اشکالات با پختن کیک و شیرینی خانگی خداحافظی کرده‌اید، وقت آشتی است.

این دکمه ایول پایین هم مال شماست، استفاده کنید! 🙂

ایول!
146

Tags: , , ,


درباره نویسنده

مونا رضایی

من اعتقاد دارم آدم‌ها هم مزه دارند؛ بعضی‌ها شیرین‌اند و بعضی گس. و البته هر چه هستند همه در جای خود دوست‌داشتنی. کار من اینجا در «چی» گشتن در دنیای مزه‌‌ها و پیدا کردن تر و تازه و حال خوب‌کن‌هایشان برای آدم‌های خاص، هماهنگ با مزه‌های‌شان است. در واقع، من نه آشپزم و نه مهندس مواد. فقط عاشق تجربه‌های جدید و طعم‌های متفاوتم. من مونا رضائی، نویسنده یادداشت‌های چی بخوریم، کاشف تجربه‌های نو هستم.



Back to Top ↑