چی بخوریم؟ Yalda Noshidani

پست شده در ۲۸ آذر ۱۳۹۴ | توسط مونا رضایی

2

۴ نوشیدنی یلدایی

«چی» برای شب یلدای امسال ۴ پیشنهاد نوشیدنی دارد؛ هم گرم، هم سرد.

نوشیدنی یلدایی گرم: چای انار

این نوشیدنی را می‌توانید به جای چای معمولی سرو کنید. برای تهیه ۴ فنجان/استکان چای انار به این مواد نیاز دارید:

  • انار، ۱ عدد بزرگ
  • آب جوش، ۲ لیوان
  • شکر، در صورت تمایل ۲ـ۱ قاشق چای‌خوری

ابتدا یک قوری که دارای محفظه چای خشک جداگانه است را برداید و دو لیوان آب داخل آن بریزید. انار را دانه کنید و دانه‌های انار را داخل محفظه چای خشک بگذارید. سپس قوری را روی کتری آب جوش بگذارید تا ۴۰ الی ۵۰ دقیقه دَم بکشد. حالا چای انار شما آماده است.

می‌توانید قبل از ریختن چای انار در فنجان‌، درون آن کمی عسل بریزید. فراموش نکنید که این چای نسبت به دیگر چای‌ها، غلظت بیشتری دارد. افرادی که معده حساس یا ناراحتی معده دارند، بهتر است این چای را با احتیاط میل کنند.

 

نکات مهم:

  • اگر انارتان ترش بود، می‌توانید کمی شکر ـ حدود ۲ قاشق مرباخوری ـ داخل قوری بریزید تا کمی مزه ترشی‌ آن گرفته شود.
  • اگر می‌خواهید چای انارتان واقعاً مزه چای هم بدهد، می‌توانید مقداری چای ـ حدود ۱ تا ۲ قاشق چایخوری ـ هم به دانه‌های انار اضافه کنید.
  • اگر دوست دارید مزه چایتان مثل انار ترش و کمی گس باشد، می‌توانید از آب انار به جای آب معمولی استفاده کنید.

 

پیشنهاد:

  • این چای بسیار خوشرنگ است، توصیه می‌کنیم آن را در فنجان‌های بلوری سرو کنید تا جلوه بیشتری داشته باشد.
  • بهتر است این چای را با نبات چوبی سرو کنید؛ این‌طوری هم مهمانها به دلخواه خود آن را شیرین می‌کنند و هم ظاهر شیک‌تری دارد.

نوشیدنی یلدایی گرم: دمنوش انار و پرتقال

این دمنوش هم یکی از گزینه‌های هیجان‌انگیز برای طولانی‌ترین شب سال است. مواد لازم برای این دمنوش اینها هستند:

  • آب انار طبیعی، ۲ لیوان
  • آب پرتقال طبیعی، ۱ لیوان
  • آب سیب طبیعی، ۱ لیوان
  • شکر، به دلخواه
  • چوب دارچین، ۱ عدد

روش تهیه این دمنوش هم مثل دمنوش قبلی است: آب انار و آب سیب را به همراه دارچین داخل قوری بریزید و حدوداً ۱۰ دقیقه بجوشانید. بعد آب پرتقال را اضافه کنید و اجازه دهید ۵ دقیقه دیگر بجوشد. هنگام سِرو، حتما مخلوط را از صافی عبور دهید. فراموش نکنید که آب سیب را باید جدا بگیرید و مزه آن را بچشید تا اگر شیرین بود، شکر اضافه نکنید.

 نوشیدنی یلدایی سرد: کوکتل انار

این نوشیدنی خنک، هم طعم خوبی دارد و هم به سادگی آماده می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم حتماً آن را امتحان کنید.

مواد لازم:

  • آب انار تازه، ¾ لیوان برای هر نفر
  • عرق بهار نارنج/نعناع، ¼ لیوان برای هر نفر
  • عسل، ۱ قاشق مرباخوری برای هر نفر
  • دانه‌های انار، به اندازه دلخواه

آب انار و عرق بهار نارنج/نعناع را با هم مخلوط کنید و عسل را هم به آنها بیفزایید. هنگام سِرو، ابتدا در هر لیوان یخ خردشده بریزید و سپس مخلوط انار و بهار نارنج/ نعناع را اضافه کنید. برای خردکردن یخ کافیست قالب‌های کوچک یخ را داخل مخلوط کن بریزید و آنها را خرد کنید. و بالاخره روی هر لیوان دانه‌های انار و یکی دو برگ نعناع بگذارید. می‌توانید از نی‌های رنگی هم برای تزئین کوکتل‌تان استفاده کنید.

نوشیدنی یلدایی سرد: کوکتل هندوانه

هندوانه تابستانی پای ثابت سفره‌های شب یلدای زمستانی است. این بار اما به‌جای هنداونه کوکتل آن را سر سفره بیاورید. مواد لازم برای یک لیوان نوشیدنی:

  • آب هندوانه، سه چهارم لیوان
  • آب پرتقال، یک چهارم لیوان
  • یخ خردشده، یک سوم لیوان
  • نعناع تازه، ۱ شاخه

آب هندوانه و پرتقال را مخلوط کنید؛ نعناع تازه را هم خرد کنید و به مخلوط بیفزایید. برای سروکردن، یخ خردشده را در لیوان بریزید و سپس مخلوط آب میوه‌ها را اضافه کنید. 🙂

منتظر بعدی ها باشید 😉 راستی، ایول یادتان نرود!

ایول!
27

Tags: , , , , ,


درباره نویسنده

مونا رضایی

من اعتقاد دارم آدم‌ها هم مزه دارند؛ بعضی‌ها شیرین‌اند و بعضی گس. و البته هر چه هستند همه در جای خود دوست‌داشتنی. کار من اینجا در «چی» گشتن در دنیای مزه‌‌ها و پیدا کردن تر و تازه و حال خوب‌کن‌هایشان برای آدم‌های خاص، هماهنگ با مزه‌های‌شان است. در واقع، من نه آشپزم و نه مهندس مواد. فقط عاشق تجربه‌های جدید و طعم‌های متفاوتم. من مونا رضائی، نویسنده یادداشت‌های چی بخوریم، کاشف تجربه‌های نو هستم.



Back to Top ↑