چی بخوریم؟ oops-kitchen-shutterstock_132343898

پست شده در ۱۱ آذر ۱۳۹۴ | توسط مونا رضایی

3

کلیدهای طلایی برای فوریت‌های آشپزی!

در این یادداشت قصد دارم تجربیاتم را در مورد مدیریت شرایط اضطراری و اتفاقات ناخواسته در آشپزی با شما در میان بگذارم. امیدوارم برایتان مفید باشد.

 

کاهوی تلخ

سبزیجات سالاد از جمله کاهو را شسته‌ و خشک کرده‌اید؛ غذا هم که به خوبی و خوشی دارد آماده می‌شود. می‌خواهید سالاد را هم آماده کنید. اما با مزه تلخ کاهویی که خریده‌اید، غافلگیر می‌شوید …

کلید طلایی: کافیست کاهوها را حدوداً ۱۵ دقیقه در آب سرد و نمک بخوابانید تا تلخی آن گرفته شود!

 

سوپ شور

پس از اینکه رب گوجه‌فرنگی را به سوپ اضافه کرده‌اید، طعم آن را می‌چشید. اما نمک اضافه رب، کار دست سوپ لذیذ شما داده است …

کلید طلایی: یک سیب زمینی ـ بسته به اینکه سوپ شما چقدر شور شده ـ را درسته پوست بکنید و بگذارید با سوپتان بپزد. اگر قرار نیست سوپ شما سیب‌زمینی داشته باشد، نگران نباشید. بعد از پختن سوپ می‌توانید سیب‌زمینی را از آن خارج کنید. این راهکار تقریباً برای تمام سوپ‌ها قابل اجراست. راه‌حل بعدی، افزودن کمی آب‌لیمو ترش به سوپ در لحظه آخر است.

 

برنج له‌شده

بنا به هر دلیل، از تماس بی‌موقع تلفنی دوستان گرفته تا تماشای تلویزیون، برنج بیش از حد در قابلمه جوشیده و کمی له شده است …

کلید طلایی: اضافه‌کردن کمی آب‌لیمو به برنج، از عمق فاجعه کم می‌کند.

به طور کلی برای دَم‌کردن برنج این نکات را به خاطر داشته باشید:

  • در مقیاس بالا ـ حدود ۱۰ تا ۱۵ نفر ـ به‌ویژه برای برنج‌های ایرانی، باید برنج را کمی به اصطلاح «زنده» بردارید؛ یعنی کمی سفت‌تر از حد معمول، طوری که مغز آن کمی سفت باشد.
  • موقع جوشیدن، یک قاشق ماست به آب در حال جوش اضافه کنید تا رنگ آن سفیدتر شده و دانه‌های آن به هم نچسبد.

 

برنج ته گرفته

مهمان‌ها رسیده‌اند و شما هم گرم صحبت شدید. پاک فراموش کردید که شعله اجاق‌ را خاموش کنید و برنج کمی سوخته یا به قول معروف، ته گرفته …

کلید طلایی: قابلمه را از روی شعله بردارید و روی برنج، چند تکه نان بگذارید تا بوی سوختگی آن را بگیرند و موقع سروکردن برنج، آن‌ها را بردارید.

 

سبزی‌های پلاسیده

دیروز برای پاک‌کردن سبزی خوردن حسابی وقت گذاشته‌اید تا به سفره شما زیبایی ببخشد. اما امروز سبزی‌های شما به طراوت و تازگی دیروز نیستند و کمی پلاسیده به نظر می‌رسند …

کلید طلایی: داخل یک ظرف بزرگ یا لگن را پر از آب سرد و تکه‌های یخ کنید. هر چه آب سردتر باشد بهتر است. سبزی‌ها را داخل آب و یخ بریزید و بگذارید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه داخل آن بماند. سبزی‌ها از دیروزشان هم تازه‌تر خواهند شد! این راه حل، در مورد خیار پلاسیده هم صدق می‌کند.

 

خورش تند

دستتان خط خورده و در خورش بیش از مقدار لازم فلفل ریخته‌اید …

کلید طلایی: درست لحظه آخر که قصد دارید خورش را از روی اجاق بردارید، آب‌لیمو ترش به آن اضافه کنید. این کار تا حد قابل قبولی، تندی آن را می‌گیرد.

 

اگر این یادداشت را می پسندید، روی ایول کلیک کنید 🙂

ایول!
42

Tags: , , ,


درباره نویسنده

مونا رضایی

من اعتقاد دارم آدم‌ها هم مزه دارند؛ بعضی‌ها شیرین‌اند و بعضی گس. و البته هر چه هستند همه در جای خود دوست‌داشتنی. کار من اینجا در «چی» گشتن در دنیای مزه‌‌ها و پیدا کردن تر و تازه و حال خوب‌کن‌هایشان برای آدم‌های خاص، هماهنگ با مزه‌های‌شان است. در واقع، من نه آشپزم و نه مهندس مواد. فقط عاشق تجربه‌های جدید و طعم‌های متفاوتم. من مونا رضائی، نویسنده یادداشت‌های چی بخوریم، کاشف تجربه‌های نو هستم.



Back to Top ↑