چی بخوریم؟ salad_dressing

پست شده در ۲۰ آبان ۱۳۹۴ | توسط مونا رضایی

1

سس متفاوت برای سالاد چی؟

احتمالاً برای شما هم پیش آمده که در یک رستوران، کافه یا مهمانی‌ سالادی خورده باشید که طعمش متفاوت و جدید بوده باشد و مزه‌اش تا مدت‌ها زیر زبانتان بماند. در این یادداشت دو تا از این سس‌های خوشمزه را معرفی می‌کنیم. این را بگویم که سس‌های صنعتی با همین مزه‌ها در اغلب سوپرمارکت‌ها پیدا می‌شود و این رسپی‌ها مخصوص آدم‌هایی است که حال و حوصله آشپزخانه رفتن را داشته باشند.

Feta-Chive-Salad-Dressing

سس ماست خانگی

مدت آماده‌سازی: ۵ دقیقه

مواد لازم:

ماست    یک پیاله ماست‌خوری

روغن زیتون    یک و نیم قاشق غذاخوری

آب‌لیمو    یک قاشق غذاخوری

نمک و فلفل    به مقدار لازم

آویشن    یک قاشق مرباخوری

نعنا    یک قاشق مرباخوری

 

درست‌کردن این سس کار ساده‌ای است: ماست را خوب هم بزنید تا یکدست شود؛ روغن زیتون را کم‌کم اضافه‌کنید تا کاملا به خورد ماست برود و نهایتاً آب‌لیمو، نمک و فلفل، آویشن و نعنا را به آن‌ بیفزایید. سس ماست شما، آماده است.

اما چند نکته در مورد این سس که بهتر است بدانید:

  • اگر از ماست چکیده یا پرچرب استفاده کنید، سستان خوشمزه‌تر خواهد بود؛ اما با کالری بیشتر! انتخاب با شماست. پیشنهاد من برای مواقعی که می‌خواهید از خودتان درست و حسابی پذیرایی کنید، ماست یونانی پگاه است.
  • اگر عاشق مایونز هستید و سالاد بدون مایونز برای شما معنایی ندارد، می‌توانید به ماست «کم‌چرب»تان، یک قاشق سرخالی مایونز بزنید.
  • علاوه بر نعنا، می‌توانید از هر سبزی خشک یا حتی تازه دیگری که با ذائقه شما سازگار است، مثل شوید، جعفری، ترخان و … هم استفاده کنید. اما کم‌کم آن را اضافه کنید و بچشید تا طعم سس از دست‌تان در نرود.
  • همین توصیه در مورد ادویه‌جات هم سازگار است. گلپر یا پودرسیر گزینه‌های خوشمزه‌ای هستند. اگر از بوی سیر آزرده نمی‌شوید، یک حبه سیر پوره‌شده را هم می‌توانید به مخلوط‌تان اضافه کنید.
  • روش پوره‌کردن سیر: سیر را بین یک چاقوی «پهن» و تخته قرار داده و با مشتتان به صفحه چاقو ضربه بزنید تا کمی له شود. در این مرحله می‌توانید از گوشت‌کوب هم استفاده کنید. حالا سیر له‌شده را خرد کنید. بعد، چاقوی پهن‌تان را مثل کاردک با فشار روی سیر بکشید؛ مثل وقتی که بنا بتونه را با کاردک روی دیوار می‌کشد. بعد از چندبار تکرار بتونه‌کاری با چاقو، سیر به طور کامل و یکدست پوره می‌شود. فایده ش چیست؟ پوره کردن سیر برای این است که موقع خوردن سس، با تکه ای درشت زیر دندانتان غافلگیر نمی شوید و مزه سیر را در تمام سس یکسان احساس می کنید!
  • کمی پنیر پارمزان هم با این سس خوشمزه می شود، به خصوص اگر سیر هم اضافه کرده باشید.

oil and vinegar bottles , close up

سس روغن ‌زیتون و سرکه

مدت آماده سازی: ۱ دقیقه

مواد لازم:

روغن زیتون   دو  قاشق غذاخوری

سرکه بالزامیک  سه قاشق غذاخوری

نمک و فلفل  به اندازه کافی

پودر سیر   نصف قاشق مرباخوری

رزماری  دو ـ سه برگ خشک‌شده

آویشن  نصف قاشق مرباخوری

درست‌کردن این سس دستور خاصی ندارد و کافی است مواد بالا را به خوبی با هم مخلوط کنید. اما به خاطر داشته باشید:

  • به جای سرکه بالزامیک می‌توانید از هر سرکه دیگری استفاده کنید؛ مثل سیب، انگور یا خرما. اما طبعاً مزه‌ها متفاوت خواهد بود. پیشنهاد من بالزامیک و خرماست.
  • نمک را در انتها اضافه کنید و قبل از آن، حتماً طعم سس را بچشید.
  • سرکه و نمک در بلندمدت باعث پلاسیده‌شدن سبزی‌های سالاد می‌شوند؛ پس در مهمانی‌ها سس را حتماً جدا سِرو کنید.
  • از هر ادویه دیگر دلخواهتان هم می‌توانید استفاده کنید.

به زودی با دیپ‌‌های ساده و سس‌های لذیذ دیگری در خدمت شما خواهم بود.

ایول!
16

Tags: , , ,


درباره نویسنده

مونا رضایی

من اعتقاد دارم آدم‌ها هم مزه دارند؛ بعضی‌ها شیرین‌اند و بعضی گس. و البته هر چه هستند همه در جای خود دوست‌داشتنی. کار من اینجا در «چی» گشتن در دنیای مزه‌‌ها و پیدا کردن تر و تازه و حال خوب‌کن‌هایشان برای آدم‌های خاص، هماهنگ با مزه‌های‌شان است. در واقع، من نه آشپزم و نه مهندس مواد. فقط عاشق تجربه‌های جدید و طعم‌های متفاوتم. من مونا رضائی، نویسنده یادداشت‌های چی بخوریم، کاشف تجربه‌های نو هستم.



Back to Top ↑