چی بخوریم؟ ۳

پست شده در ۱۹ مهر ۱۳۹۴ | توسط ایمان جلیلی

8

سوشی خوب در تهران

{ این پست را محمدرضا همایون پور از خواننده های خوب سایت برایمان نوشته است}

وقتی بعد از ظهر روزیک پنج شنبه حوالی تقاطع کردستان – ملاصدرا در مجتمع پارک پرنس قدم می‌زنید در میان کاقه‌های دنج و رستوران‌های لوکس، ناگهان رستوران عجیبی که تم آسیای شرقی دارد نظر شما را به خود جلب می‌کند.
غذاهای آسیایی معمولا جزو خوشمزه‌ترین غذا‌ها هستند که در حال حاضر در کل کشور‌ها طرفداران پر و پا قرص داردند. دلیل آن هم وجود طعم‌های خاص و منحصر به فرد در عین سادگی و ارگانیک بودن این غذاهاست. اگر تا به حال تجربه غذای آسیای شرقی (تایلندی، چینی، ژاپنی و امثالهم) را نداشتید، هنوز دیر نشده است. خانهٔ آسیایی را تجربه کنید.
از در که وارد می‌شوید با دو ردیف طولانی صندلی رو به رو می‌شوید که در یک سالن تاریک قرار دارند. خانه آسیایی واقعا یکی ار بهترین رستوران‌ها از لحاظ طراحی فضا و دکوراسیون است. همه چیز اینجا به آسیای شرقی مربوط می‌شود. گارسون‌ها لباس چینی به تن دارند. فرم صندلی‌های چوبی با پشتی کوتاه، قاشق و چنگال و سس‌هایی که روی می‌ز‌ها قرار دارند، همه و همه با دقت خاصی انتخاب شده‌اند.
غذاهایی که در منو خواهید دید معمولا نکته خاصی ندارد غیر از «سوشی»! ما می‌خواهیم در این ریویو جیک و پوک جناب سوشی را بریزیم روی دایره.

سوشی اصلا چی هست؟
سوشی غذایی است که محتویات آن را برنج، جلبک خوراکی، ماهی تازه دودی یا نمک سود، میگو و مانند آن تشکیل می‌دهد. معمولا در سوشی از ماهی سالمون دودی یا ماهی تن (از نوع تازه و نه کنسرو شده) و میگو استفاده می‌شود. در بعضی سوشی‌ها از آووکادو (یک نوع میوه استوایی بسیار مقوی) استفاده می‌شود و بعضی سوشی‌ها هم فقط دارای محتویات گیاهی هستند.
سوشی در واقع یک نوع پیش غذا یا میان وعده است که متعلق به فرهنگ سامورایی ست. سوشی‌ها را ابتدا در نوعی حصیر می‌پیچند و سپس با یک کارد بلند و تیز که بی‌شباهت به شمشیر سامورایی نیست، برش می‌دهند. گفته شده که آشپزهای سوشی، آشپزهای خاصی هستند و معمولا بین ۲ تا ۱۰ سال آموزش می‌بینند و تربیت می‌شوند.
سعی کنید سوشی را حتما از دست آشپز حرفه‌ای بگیرید. آشپز حرفه‌ای بوی ماهی و میگو را از بین می‌برد و به شما یک طعم استثنایی تحویل می‌دهد که تا آخر عمر به آن وابسته خواهید شد. می‌گویند آشپز رستوران خانه آسیایی در تایلند آموزش دیده و بسیار ماهر است.

همان طور که در عکس می‌بینید، تقریبا همه جای دنیا سوشی را به همراه مواد خاصی می‌خورند که به شما معرفی می‌کنیم.
واسابی: واسابی یا‌‌ همان ترب ژاپنی ماده‌ای است که به صورت خمیری سبز رنگ سرو می‌شود و بسیار تند است. شما تنها مقدار بسیار اندکی از آن را همراه سوشی میل خواهید کرد. این گیاه به شدت خواص ضدعفونی کننده و دارویی دارد.
ترشی زنجبیل: ترشی زنجبیل قرمز یا‌‌ همان جینجر معمولا با سوشی سرو می‌شود و به صورت لایه‌های نازک پر مانند است. طعم آن به تندی می‌زند ولی با واسابی فرق دارد.
سس سویا: سس سویا که از اسم آن مشخص است، یک سس رقیق بسیار است که کمی شور و اصطلاحا خوش نمک است.

حالا چطوری سوشی بخوریم؟
سوشی بر خلاف سایر خوراکی‌ها باید حتما با روش خاصی خورده شود تا طعم آن را درست درک کنید. حتی بروشور‌ها و تصاویر مختلفی در اینترنت به روش خوردن صحیح سوشی اختصاص دارد. ما به شما روش ساده و در عین حال اصولی آن را خواهیم گفت. تصور غلطی که وجود دارد آن است که حتما باید غذاهای آسیایی را با چوب مخصوص یا چاپ استیک خورد. حتی گارسون‌های رستوران خانه آسیایی با سعه صدر تحوه استفاده از آن را به شما آموزش می‌دهند. ولی در مورد سوشی. اکثر ژاپنی‌ها آن را با دست و ۲ انگشت (انگشت اشاره و انگشت شست) یا با چنگال می‌خورند.
و اما روش اصولی این طوری است: ابتدا یک پر ترشی زنجبیل قرمز برمی دارید و می‌خورید. ترشی زنجبیل دهان شما را تمیز می‌کند که بتوانید طعم سوشی را بهتر حس کنید. بعد با نوک کارد یا چنگال به اندازه یک عدس واسابی (ه‌مان ماده سبز رنگ) را جدا کرده و آرام روی یک قطعه سوشی بمالید، مراقب باشید از یک عدس بیشتر نشود چون بدجوری می‌سوزانتتان. سپس با چنگال آن قطعه سوشی را برداشته در سس سویا فرو کنید و بگذارید تا حدی آغشته شود، ولی نیازی نیست داخل سس غرق شود. بعد سوشی را یکجا و با همه محتویان در دهان خود بگذارید و بجوید و از طعم آن لذت ببرید. برای هر قطعه دوباره این مراحل را تکرار کنید و بین قطعه‌ها همیشه یک پر ترشی زنجبیل بخورید تا دوباره دهان شما آمادهٔ چشیدن طعم قطعه بعدی شود. همیشه سوشی را با صبرو حوصله بخورید.
پیشنهاد ما در رستوران خانه آسیایی سوشی سالمون دودی با آووکادوست که قیمتی حدود ۲۰ تا ۲۵ هزارتومان دارد. یادتان باشد به گارسون بگویید ترشی زنجبیل بیشتری بیاورد.
سعی کنید در کنار سوشی غذای دیگری نخورید تا طعم آن بهتر در خاطر شما بماند. هرگز با سوشی نوشابه یا سس کچاپ نخورید که یک اشتباه استراتژیک است. به عنوان نوشیدنی دلس‌تر کلاسیک مکمل خوبی است.

جای پارک
در ساعات اداری به سختی

نمره‌اش چند می‌شود؟
رستوران خانه آسیایی به دلیل دکور فوق العاده، منوی متنوع و آشپزی حرفه‌ای نمره ۱۸ می‌گیرد. ۲ نمره را به خاطر قیمت بالا کم کردیم.

ایول!
18

Tags: , , ,


درباره نویسنده

ایمان جلیلی

«ای بابا، حوصله مون سر رفته... کجا بریم؟» حتما شما هم وقتی با این سوال مواجه می‌شوید، گوشی به دست می‌افتید دنبال پیدا کردن رستورانی، کافه‌ای جایی که بشود تویش یک ساعتی وقت گذراند و خوشحال بود. کار من اینجا این است که درباره پیدا کردن این پاتوق‌ها به شما کمک کنم. ایمان جلیلی هستم، سردبیر سایت، روزنامه نگار و بیشتر از آن یک عشق رستوران که توی «چی» تجربیات خوشمزه‌ام را با شما به اشتراک می‌گذارم.



Back to Top ↑