چی بخوریم؟ چنگ-مال-خرما-کرمانی

پست شده در ۲۹ تیر ۱۳۹۵ | توسط اشکان خسروپور

21

صبحانه/ میان وعده مقوی و چند روزه: چنگمال

یک صبحانه و میان‌وعده‌ی ساده که درست کردنش مایکروفری و سریع نیست اما چند روزی سالم و خوشمزه می‌ماند و  می‌توانید تا چند روز از حضورشان لذت ببرید. این تعریف کوتاه چنگمال است،‌ یک جور شیرینی،‌میان‌وعده، صبحانه کرمانی که راحت در خانه درست می‌شود. به شکل عجیبی مقوی است و کله‌پاچه‌طور، آدم را تا چند ساعت سیر نگه می‌دارد.

 

موارد مصرف چنگمال چی؟

  • چنگمال صبحانه‌ای: چنگمال با چای خیلی خوب می‌چسبد.
  • چنگمال مدرسه‌ای: می‌توانید برای بچه‌هایتان چنگمال لقمه بگیرید و روانه‌شان کنید بروند.
  • چنگمال یخچالی:‌ چنگمال که در یخچال بماند، مثل پیتزایی است که در یخچال ماند. می‌‌تواند افسرده‌ها را شنگول کند.
  • چنگمال اسپایسی: زیره، رازیانه و تخم گشنیز ادویه‌های چنگمال هستند. اگر از بو لذت نمی‌برید، بی‌خیال شوید.

 

چنگمال را با چی درست کنیم؟

  • نان سنگک ۱ عدد (درستش نان محلی است اما حالا نان سنتی از کجا بیاوریم؟)
  • خرمای مضافتی حدود ۵۰۰ گرم (مقدارش بنا به شیرین‌پسند بودن‌تان دست خودتان باشد اما حواستان باشد که خرمای تازه بخرید. خرمایی که خیس باشد. از این مشکی‌ها که توی همه مغازه‌ها هم هست. خرمای خشک نخرید بهتر است.)
  • کره ۵۰ گرم (هرچقدر نان‌تان بیشتر شد یا هرچقدر که چرب‌تر دوست دارید، ملات کره را بیشتر کنید. اگر از بو خوش‌تان می‌آید، نوع حیوانی‌اش را بردارید.)

چطور چنگمال درست کنم؟

  • خرمای بی‌هسته شده را با کره آب شده، سنگک تکه‌تکه شده بقیه‌ی دوستان توی یک ظرف ورزش بدهید.
  • وقتی مواد یک دست شد همه را به اندازه یک گلوله توپ کوچک درست کنید. توپ دوست نداشتید، چنگمال‌تان را استوانه‌ای کنید. حتی چنگمال‌تان را به شکل هرم فرعون درست کنید. چه کسی می‌خواهد ایراد بگیرد؟
  • اگر ادویه دوست دارید، همان اول کار و قبل از ورز دادن مواد حدود یک قاشق غذاخوری از موادی که گفتیم را به مخلوط‌ تان اضافه کنید.

 

نکته یک: جدا کردن هسته خرما را جدی بگیرید!

نکته دو: سنگک را سر فرصت ریز ریز کنید که بعدا به زحمت نیفتید. با نان سنگک مثل خیار و گوجه در سالاد شیرازی رفتار کنید، بشدت ریز!

لذت ببرید!

 

ایول!
12

Tags: , ,


درباره نویسنده

اشکان خسروپور

کتاب را باید با چای خورد، این‌طوری مزه‌اش بهتر است و اصلا بیشتر حال آدم را خوب می‌کند. کتاب‌های زیادی هستند، همین‌طور نویسنده‌های دهان‌پرکنی که اسمشان را شنیده‌ایم اما هیچ‌وقت آنها را نخوانده‌ و ندیده‌ایم. من اشکان خسروپور، روزنامه‌نگار هستم و کارم در «چی» این است که پیشنهاد بدهم، چه کتاب‌هایی با چای داغ می‌چسبند. برای خواندن آثار نویسنده‌های خوب کمک‌تان می‌‌کنم از کجا شروع کنید که توی ذوقتان نخورد.گاهی با بسته‌های خواندنی پیشنهادی هم حالمان را خوب می‌کنیم.



Back to Top ↑