چی بخوریم؟ چنگ-مال-خرما-کرمانی

پست شده در ۲۹ تیر ۱۳۹۵ | توسط اشکان خسروپور

21

صبحانه/ میان وعده مقوی و چند روزه: چنگمال

یک صبحانه و میان‌وعده‌ی ساده که درست کردنش مایکروفری و سریع نیست اما چند روزی سالم و خوشمزه می‌ماند و  می‌توانید تا چند روز از حضورشان لذت ببرید. این تعریف کوتاه چنگمال است،‌ یک جور شیرینی،‌میان‌وعده، صبحانه کرمانی که راحت در خانه درست می‌شود. به شکل عجیبی مقوی است و کله‌پاچه‌طور، آدم را تا چند ساعت سیر نگه می‌دارد.

 

موارد مصرف چنگمال چی؟

  • چنگمال صبحانه‌ای: چنگمال با چای خیلی خوب می‌چسبد.
  • چنگمال مدرسه‌ای: می‌توانید برای بچه‌هایتان چنگمال لقمه بگیرید و روانه‌شان کنید بروند.
  • چنگمال یخچالی:‌ چنگمال که در یخچال بماند، مثل پیتزایی است که در یخچال ماند. می‌‌تواند افسرده‌ها را شنگول کند.
  • چنگمال اسپایسی: زیره، رازیانه و تخم گشنیز ادویه‌های چنگمال هستند. اگر از بو لذت نمی‌برید، بی‌خیال شوید.

 

چنگمال را با چی درست کنیم؟

  • نان سنگک ۱ عدد (درستش نان محلی است اما حالا نان سنتی از کجا بیاوریم؟)
  • خرمای مضافتی حدود ۵۰۰ گرم (مقدارش بنا به شیرین‌پسند بودن‌تان دست خودتان باشد اما حواستان باشد که خرمای تازه بخرید. خرمایی که خیس باشد. از این مشکی‌ها که توی همه مغازه‌ها هم هست. خرمای خشک نخرید بهتر است.)
  • کره ۵۰ گرم (هرچقدر نان‌تان بیشتر شد یا هرچقدر که چرب‌تر دوست دارید، ملات کره را بیشتر کنید. اگر از بو خوش‌تان می‌آید، نوع حیوانی‌اش را بردارید.)

چطور چنگمال درست کنم؟

  • خرمای بی‌هسته شده را با کره آب شده، سنگک تکه‌تکه شده بقیه‌ی دوستان توی یک ظرف ورزش بدهید.
  • وقتی مواد یک دست شد همه را به اندازه یک گلوله توپ کوچک درست کنید. توپ دوست نداشتید، چنگمال‌تان را استوانه‌ای کنید. حتی چنگمال‌تان را به شکل هرم فرعون درست کنید. چه کسی می‌خواهد ایراد بگیرد؟
  • اگر ادویه دوست دارید، همان اول کار و قبل از ورز دادن مواد حدود یک قاشق غذاخوری از موادی که گفتیم را به مخلوط‌ تان اضافه کنید.

 

نکته یک: جدا کردن هسته خرما را جدی بگیرید!

نکته دو: سنگک را سر فرصت ریز ریز کنید که بعدا به زحمت نیفتید. با نان سنگک مثل خیار و گوجه در سالاد شیرازی رفتار کنید، بشدت ریز!

لذت ببرید!

 

ایول!
9

Tags: , ,


درباره نویسنده

اشکان خسروپور

کتاب را باید با چای خورد، این‌طوری مزه‌اش بهتر است و اصلا بیشتر حال آدم را خوب می‌کند. کتاب‌های زیادی هستند، همین‌طور نویسنده‌های دهان‌پرکنی که اسمشان را شنیده‌ایم اما هیچ‌وقت آنها را نخوانده‌ و ندیده‌ایم. من اشکان خسروپور، روزنامه‌نگار هستم و کارم در «چی» این است که پیشنهاد بدهم، چه کتاب‌هایی با چای داغ می‌چسبند. برای خواندن آثار نویسنده‌های خوب کمک‌تان می‌‌کنم از کجا شروع کنید که توی ذوقتان نخورد.گاهی با بسته‌های خواندنی پیشنهادی هم حالمان را خوب می‌کنیم.



21 دیدگاه برای مطلب «صبحانه/ میان وعده مقوی و چند روزه: چنگمال»

  1. مونا :

    مطمئنا خوشمزه میشه، سالم و مقوی و خوشمزه، چی از این بهتر
    ولی عکسش اصلا اشتها برانگیز نیست. یه جوریه

    • اشکان خسروپور اشکان خسروپور :

      بله واقعا خوشمزه است…

      خب از نظر شکلی مثل کله پاچه است دیگه… کی فکرشو میکنه یه همچون چیز زشتی اون‌همه محشر و زیبا و دلربا باشه؟ وانگهی مخلوط خرما و کره و نان قیافه‌اش همین است دیگر، شبیه توت فرنگی و خامه که در نمی‌آید خب 🙂

      نوش جان…

      پ.ن: راستی «چی» را به دوستان‌تان معرفی کنید ها 🙂

      • مونا :

        بله درست میفرمایید بیشترین مشکل من با عکس اون خرماهایی هست که از اون محتویات خوشمزه زده بیرون

        ج.پ.ن معرفی کرده و میکنم ولی خب همه استعداد خواننده ی پرو پاقرص شدن رو ندارند متاسفانه

        • اشکان خسروپور اشکان خسروپور :

          یکی از بدی‌های «چی بخوریم» نوشتن همین است که مدت زیادی درگیر عکس و نوشته و دستور پخت چیزهای خوشمزه می‌شوی… ببینید من چی می‌کشم..

          ج.ج.پ.ن: خدا خیرتون بده… خب ازشون انتقادشون رو بپرسید. اینکه چرا آخه؟ واقعا چرا؟ نان ما از بازدید حضرات تامین می‌شود 🙂

          • مونا :

            ببینم،چی میکشید؟ آها بله،خوب میکشید، خسته نباشید.
            ج.ج.ج.پ.ن. چشم .چرا، واقعا چرا رو هم میپرسم. نمیدونستم تو سایت چی حکم نان آور رو دارم D:

          • اشکان خسروپور اشکان خسروپور :

            به خدا هیچی.. من حتی سیگار هم نمی کشم… قربان شما زنده باشید…

            اوجب الجواب‌ها: خدا خیرتون بده.. حرف مخاطبان جدید را پیش خودتون نگه ندارید. راه‌های تماس با ما – رک به زیر سایت – را برای همین روزها گذاشتند… حرفی، نظری، صحبتی، سخنی بود، ما پذیرا هستیم. توی دلتان نگه ندارید…
            منظورم تعداد بازدیدکننده های بیشتر بود.. وگرنه شما که از نان‌آور هم گذشته‌اید، بیشتر آدم را یاد دورانی می‌اندازید که کله سحر در صف شیر می‌ایستادیم و چشم به راه ماشین شیر پاستوریزه می‌ماندیم 🙂 .. .شما همچین منتظرطور و فیدبک‌کار هستید ماشالله 🙂

    • roza :

      عکسش که جالب و اشتها آوره, البته از دید من بیشتر شبیه غذا س 😉

  2. pj :

    برای اینکه چندش آور نباشد شکل ظاهری چنگمال می توان خرماها را پوست گرفت و بدون پوست استفاده کرد اونموقع شکلش یه جورایی مثل غذای کوفته خواهد شد و بهترتر…

  3. عاطفه :

    خرمای بی‌هسته شده را با کره آب شده، سنگک تکه‌تکه شده بقیه‌ی دوستان توی یک ظرف ورزش بدهید.
    وقتی مواد یک دست شد همه را به اندازه یک گلوله توپ کوچک درست کنید. توپ دوست نداشتید، چنگمال‌تان را استوانه‌ای کنید. حتی چنگمال‌تان را به شکل هرم فرعون درست کنید. چه کسی می‌خواهد ایراد بگیرد؟
    اگر ادویه دوست دارید، همان اول کار و قبل از ورز دادن مواد حدود یک قاشق غذاخوری از موادی که گفتیم را به مخلوط‌ تان اضافه کنید.
    یعنی همین؟
    اصلا پختن نمیخواد عایا؟
    کره آب شده خرما نون سنگک؟
    مثلا نوع دیگه خوردنش میشه لقمه نون سنگک با کره و خرما؟
    اصن هنگ کردماااااا حسابی

    • اشکان خسروپور اشکان خسروپور :

      نه دیگه … نمیخواد… ظاهرش همان است: نان سنگک با کمی نان و اندکی خرما… اما ورزش دادن این دوستان باعث می‌شود که کمال هرکدام از آنها در دیگری اثر کردی و معجون جامدی حاصل بیاید، جان افزا … معجونی که با نان کره مالیده و خرما دیده فرق می‌کند!

    • اشکان خسروپور اشکان خسروپور :

      راستی موافق هستید که فارسی را درست تایپ کنیم؟ مثلا بنویسیم آیا 🙂

  4. سمیه :

    این چنگمالتون منو یاد دیماج انداخت …………ممنون از شما

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to Top ↑